Since I’m currently having plethora of superfluous issues..with my myself-duh, bajet konflik dalaman-, this is a mere effort of being funny. Note that I’m not a clown or a joker, it came to my mind last night. A childhood story my teacher used to tell me. So here goes :

~~~~

”Alkisah terdapat 3 orang budak jahil di satu sekolah ni, jahil memang jahil la, tahap curi panties orang. Satu hari sedang mereka sedang syok mengintai orang tgh ________(insert your own action here), dorang kantoi dgn Cikgu dorang, Ustaz plak tu. Nak di jadikan cerita, sebab saya tak pandai bercerita and malas sedang menghampiri, mereka pom di kejarkan ke unit kaunselling sekolah tersebut. Unit kaunselling itu ialah masjid, maklumlah dulu2 mana ada bilik kaunselling sendiri. Kena la basuh kaw2 dgn ustaz tuh sampai Ustaz tu pom dah tak de benda nak merepek lagi kat dorang. Sampailah masuk waktu zohor, ustaz tu pom mengajak mereka berjemaah bersama.Mereka bersetuju.Alhamdulillah, ustaz berkata.Shit, mereka mambalas dlm hati.

Dalam proses tgh solat, Ustaz jadi Imam, sedang tgh asyik Imam tgh baca Al-Fatihah tiba2 seorang budak tadi ternampak seekor tikus yang incredibly huge. Maka terperanjat lah dia, lalu berkata kpd kawannya di sebelah yg sedang buat2 khusyuk solat :

Kawan 1 : Weh Weh Weh, gila besar tikus tuh..tgk2!

Kawan 2 tadi yang kurang jahil, yang tahu dalam solat tak boleh bercakap, bagi response :

Kawan 2 : Ssshhhhhh..apa kau ni, dalam solat mana boleh bercakap bodoh, nanti batal solat!

Kawan 1 : Ye ke, abes yg ko cakap gak tu kenapa.

Terdengar akan perbualan kawan mereka, kawan 3 senyum :

Kawan 3 : Fuh nasib baik aku tak bercakap…..(Dgn kuatnya sambil menoleh ke arah kawan2 nya lalu senyum sinis dan membuat muka kagum!)

p/s : Lame..ya I know

Advertisements