713045079_9dbc1516ea

sila baca ikut rhythm lagu Cerita Kedai Kopi

Si Budak Hari Jadi kejutkan pagi-pagi, sebenarnya bukanlah pagi sangat, terus rase cranky and grumpy.
Mandi dengan kepala otak sangat berserabut. Sangat.
Drive kereta tajul ke Seksyen 2 pegi ambik Si Budak Hari Jadi. Tolong dia angkat barang pindah rumah.
Tengok muka Si Budak Hari Jadi sangat kelakar. Macam bloated. Nak gelak tak sampai hati sebab hari ni hari jadi dia.
Angkat beg yang super heavy. Sambil tu sedang fikir perlu ke sms yang seorang lagi.
Selepas 3 minit.
Tak perlu kot.

Bla bla bla bla dalam kete ngan Si Budak Hari Jadi dan rasa seronok sikit.
Lepas tu Si Budak Hari Jadi baru sedar dia tak bawak kunci. Oke that’s funny!
Pusing balik ambik kunci di Meranti.
Sampai rumah sewa, angkat beg yang super heavy lagi sekali. Dari kereta ke tingkat 9, nasib baik ade lift.
Sampai rumah, bukak kunci mangga dan lagi sekali hahaha perkara lucu terjadi. Kunci pagar tak de. That’s funny lagi sekali.
Menjerit bagi salam sebab ada kasut kat luar pintu rumah. Si Budak Hari Jadi cuba call kawan-kawan serumah. Memang tak de kunci pagar ponk.
Jadi bla bla bla bla dengan Si Budak Hari Jadi, rupanya dia tak tahu sape housemates die.
Owh, awak memang comel dan funny.
Godek godek pintu pagar and finally we’re in.

First thing yang menarik perhatian adalah kitchen. Malas nak describe, kalau nak tahu sila masuk sendiri.
“We can put some stools there at the kitchen”
“Or maybe we can turn that part into a bar?”
Pandang Si Budak Hari Jadi dan kami gelak tak sedar diri.
Otak sebenarnya sedang fikir pasal yang seorang lagi.
Malas nak fikir tapi terpaksa sebab berkaitan soal hati.
WTF

Turun kebawah and thought of eating cakes di Secret Recipe dengan Si Budak Hari Jadi, at least we have to celebrate something.
Fikir banyak-banyak kali tetibe tak de mood plak. So plan tak jadi.
Hantar Si Budak Hari Jadi balik Meranti. Bla Bla Bla Bla dalam kereta and Good Bye baby, cakap dalam hati.
Jiwa kacau sebab seorang lagi. Tak nak sms takut sakit hati. Ingat mahu jalan-jalan seorang diri tapi what the fuck dah pukul 12 tengah hari.
Balik rumah dan Tatie ajak keluar lunch sesama di Jayathi.
Kejut Azri and off we went with Tatie and Naddy.
Lepak-lepak di Jayathi smabil hantar sms ke seorang lagi.

Sms
Sms
Sms
Sms
Sms
Sms

Kan da cakap buat sakit hati jek. Kalau tahu tak nak hantar sms tadi.
Teman tapi mesra? Haha now this IS funny.
Bila buat bodoh hah yang seorang lagi tu plak terasa hati. Pegi McD makan aiskrim. Tak de pemandangan yang cantik dan berkenan jadi mata tak tercuci.

Sms
Sms
Sms

Dah malas dah nak layan yang seorang ni.
Balik tido lagi baik.
Nak study socio ponk malas.
Otak serabut dengan benda-benda bodoh.
Hati rasa something yang kurang enak.
Mata pulak dah berapi-api.
Setakat nie la dulu, yang cerita malam saya sambung nanti.

p.s. Merepek.

p.p.s. Yang ke 3 kali Happie Birthdae A.j Hadzmy =)

Advertisements